Antoni Canet: (s. XV). Arquitecte i escultor català, mestre de la catedral de la Seu d'Urgell. El 1416 prengué part en la consulta sobre la reforma de la catedral de Girona. Havia treballat a Palma de Mallorca (1397) i a la catedral de Barcelona, on hi ha la seva obra més important: el sepulcre del bisbe Escales (1409-1411).
Ferrer de Canet: (s. XIV). Noble i diplomàtic català. Fou conseller dels reis Alfons III el Benigne i Pere III el Cerimoniós, els quals representà en diverses ocasions com a ambaixador. Participà (1344) en la campanya del Rosselló. Fou apartat dels seus càrrecs per les pressions dels unionistes aragonesos (1347).
Gilabert de Canet: (s. XIV-XV). Noble rossellonès. Prengué part en la defensa del Rosselló i la Cerdanya en produir-se la invasió del comte d'Armanyac (1389-90). Durant l'interregne, defensà les aspiracions del comte de Foix, i participà en l'aixecament de Jaume d'Urgell contra Ferran d'Antequera.
Pere Joan Canet: Advocat mallorquí del segle XVII. Va ser comissionat, amb Antoni Mesquida, per a compilar els privilegis del Regne de Mallorca. * Guillem de Canet: Senyor de Canet i de Vilanova de Raó. Va viure a la segona meitat del segle XIII i és fill de Ramon (II) de Canet.
Josep Canet: Metge i polític fill de Calaf.
Ramon de Canet: senyor de Canet que va viure al segle XIII. Fill de Guillem (I).
Bonaventura Canet i Famades: Corredor d'orella i fabricant d'indianes nascut a barri barceloní de Sarrià al segle XVII.
Bartomeu Canet Galtés (Calaf, ca1842 - Manresa, 1912). La família Canet apareix documentada el 1509 a Mirambell, prop de Calaf, i, més exactament, al mas de Rossinés, que amb el temps passa a anomenar-se Masia del Canet i, actualment, Cal Canet (tot i que fa més de 50 anys que no té cap relació amb la família Canet). A partir del S. XVIII la família deixa el mas i es trasllada a Calaf. A finals del S. XIX els Canet acaben instal·lant-se a Manresa, on funden una gran família que s'estendrà fins a Amèrica.
Ens plau donar-vos a conèixer l’espai biogràfic que acabem de dedicar al metge calafí Josep Canet i Pons dins la Galeria de Metges Catalans, un web del Col•legi de Metges de Barcelona que té l’objectiu de donar a conèixer les personalitats destacades de la Medicina catalana al llarg de la història ja sigui per motius mèdics i científics com també polítics, socials, culturals o de qualsevol altre índole. Us convido, doncs, a visitar les pàgines dedicades al doctor Josep Canet i Pons http://www.galeriametges.cat/galeria-fitxa.php?icod=KEE
ResponEliminaMolt interessants aquestes històries de la família Canet. Aquí a Brasil també té alguns Canets també que van deixar valència Lluxent
ResponElimina